web maker

Psychosociale zorg

Lichaam en Geest in balans

In de natuurgeneeskunde wordt er uitgegaan van een eenheid tussen lichaam, geest en ziel. Hoe je je lichamelijk voelt heeft een direct effect op je geestelijke gesteldheid en andersom ook. Aandacht voor psychosociale zorg is daarom heel belangrijk.
In mijn praktijk werk ik met verschillende methodes die helpen om emotioneel en mentaal in balans te komen. Ze werken allemaal net wat anders, maar het resultaat is hetzelfde: ze helpen om de zaken op een rijtje te zetten, geven inzicht in wat er op een dieper niveau speelt en nieuwe moed en vertrouwen om het leven met al z’n uitdagingen aan te gaan.
Lees meer over De Helende Reis, Hypnose, EFT en The Work van Byron Katie.
Mijn ervaring is dat deze methodes elkaar ook heel goed aanvullen. Je voelt je steeds beter, blijer en meer in je kracht.

De Helende Reis

Diep naar binnen
De Helende Reis, ook wel Journey therapie genoemd, is een bijzondere methode waarbij je begeleid wordt in een diepgaande innerlijke reis. Tijdens deze reis ontdek je welke zaken uit het verleden of onbewuste overtuigingen uit het heden je nog dwars zitten. Deze zaken worden alsnog grondig verwerkt waardoor de emotionele pijn oplost. Beperkende overtuigingen worden getransformeerd zodat ze niet meer je leven bepalen. Je levensenergie gaat stromen en je voelt je steeds vrijer om te zijn wie je werkelijk bent.
Loslaten en vergeven
De Helende Reis helpt je ook met andere ogen te kijken naar gebeurtenissen die je veel pijn hebben gegeven en naar de mensen die daarbij betrokken waren. Inzicht in hun onvermogen helpt je te vergeven. Dat vergeven doe je niet voor hen, maar om jezelf te bevrijden.
In contact met je bron
Doordat je zo diep ‘afdaalt’ in jezelf kom je steeds meer in contact met je diepste wezen, je bron. Je ontdekt dat die altijd heel is gebleven, onaangetast door alles wat jij – als persoon - hebt meegemaakt. Dat geeft een gevoel van innerlijke rust en vrede. 
Terug naar boven

Hypnotherapie

Aangestuurd door ons onbewuste
Herken je dit? Je besluit staat vast, vanaf nu zal je niet meer snoepen en/of roken, te veel alcohol drinken, bang zijn, boos zijn, te laat komen of nagelbijten. Maar voor je het weet… doe je het toch weer… Hoe kan dat toch? Het is niet omdat je geen zelfdiscipline hebt of omdat het je ontbreekt aan doorzettingsvermogen, het heeft een andere reden. 95% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onbewuste. Van dat ‘onbewuste’ en zijn drijfveren ben je je dus niet bewust en dat maakt het enorm lastig om bepaald gedrag of bepaalde gevoelens te veranderen.

De onderliggende oorzaak
Hypnotherapie maakt het mogelijk om een kijkje te nemen in je eigen onbewuste en wat daar allemaal speelt. Daarvoor hoef je niet totaal “van de wereld” te zijn, een lichte trance is al voldoende om ermee in contact te komen. Je krijgt inzicht in de onderliggende oorzaken van bepaalde blokkades, gedrag, emotionele problemen en angsten en deze kunnen ook worden losgelaten, verwerkt en/of getransformeerd. 
Terug naar boven

EFT

Eenvoudig te leren
EFT staat voor: Emotional Freedom Techniques en is een eenvoudig te leren, maar diep werkende zelfhulp methode.
Met deze methode kun je vele zaken aanpakken zoals lichamelijk ongemak, pijn, stress, slapeloosheid, verslaving, beperkende overtuigingen en onzekerheid. Al deze zaken geven uiteindelijk een negatieve emotie.
Met EFT kun je heftige emoties verzachten en de lading van onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden weghalen. Dat ‘verleden’ kan ook een ruzie zijn die je gisteren had.

Je welbevinden in eigen hand nemen
Als je lichamelijk of emotioneel niet lekker in je vel zit is het heel bevrijdend om, met EFT, zelf iets te kunnen doen om weer in balans te komen. In plaats van af te wachten tot het weer beter gaat kun je je actief inzetten om een positieve verandering teweeg te brengen.
Door een aantal keer onder begeleiding EFT te doen leer je hoe je het precies toe moet passen en hoe je als het ware je issues ‘af kunt pellen’ om er op die manier steeds vrijer van te zijn en je steeds beter te voelen.

Hoe het gaat in het kort
In het kort komt het er op neer dat je, terwijl je je zoveel mogelijk verbindt met de klacht, emotie of overtuiging waar je last van hebt en die ook hardop benoemt, je op een aantal acupunctuurpunten klopt. Door op die punten te kloppen gaat de energie in de energiebanen (meridianen) beter stromen en klop je als het ware de vastgezette emoties los. 
Terug naar boven

The Work van Byron Katie

De invloed van ons denken
Als mensen denken wij de hele dag door. We denken van alles over het verleden, over de toekomst en over ons leven nu. Veel van die gedachten zijn overtuigingen, aannames en oordelen die, als je ze nader onderzoekt, helemaal niet waar blijken te zijn. Al die gedachten hebben een enorme invloed op ons. Ze bepalen hoe we ons voelen en ze bepalen de keuzes die we in ons leven maken.
The Work van Byron Katie
Om samen je gedachten te onderzoeken kan een enorme ontdekkingsreis zijn en zal je helpen om oude overtuigingen - die je eigenlijk alleen maar beperken - los te laten. The Work van Byron Katie is daarvoor een uitstekende methode.
Wat je voelt mag er zijn
Naast het onderzoeken van wat er allemaal in je hoofd omgaat is er ook ruimte voor je gevoelens. Gevoelens die je door omstandigheden onder de mat hebt moeten schuiven of die je jezelf niet hebt durven toestaan. Deze methode maakt heel mild, zowel naar jezelf als naar de ander. Je leert jezelf beter kennen en de ander meer te zien zoals hij of zij werkelijk is.
Leren houden van wat er is
Het is heel menselijk om je te verzetten tegen de problemen die je ervaart, hoewel dat verzet het probleem vaak alleen maar groter maakt. Met een beetje hulp leer je je problemen op een andere manier te bekijken. Je verzet tegen de realiteit smelt weg, er komt meer acceptatie en je bereidheid om te omarmen wat er is op dit moment groeit. 
Terug naar boven

Contact

Praktijk Mirre
Purpervlinder 10
3723 TZ Bilthoven
030-228 40 98
06-48 39 22 60