NatuurNatuurgeneeskunde

Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de 5 Natuurgerichte Principes. Om deze principes te ondersteunen worden – al naar gelang de klachten – verschillende behandelvormen ingezet.

1. Energie 
De basis van het leven is energie. Zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel. Het is daarom van belang om dat wat de energie blokkeert te herstellen zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen. Behandelvormen die daarvoor worden ingezet zijn: natuurgeneeskundige massage, de Helende Reis, voeding, bloesemremedies, energetische behandelingen en EFT.

2. Prikkeloverdracht 
Het goed functioneren van de prikkeloverdracht is van groot belang voor de communicatie tussen de verschillendein lichaamssystemen. Het is essentieel hier aandacht aan te besteden. Dit kan gedaan worden met: natuurgeneeskundige massage, de Helende Reis, voeding, bloesemremedies, energetische behandelingen en EFT.

3. Reiniging/ontgifting
Het is onvermijdelijk dat er zowel op fysiek als emotioneel niveau in de loop van het leven een vorm van toxines en ballast ontstaan. Aandacht voor reinigen en ontgiften op alle niveaus is van groot belang voor je gezondheid. Om dit te bereiken kan gebruik gemaakt worden van: natuurgeneeskundige massage, de Helende Reis, voeding, bloesemremedies, energetische behandelingen en EFT.

4. Voeding 
Gezonde voeding speelt een belangrijke rol in de natuurgeneeskunde. Voeding kan vergif zijn, maar ook medicijn. Verkeerde voeding belast het lichaam, goede voeding versterkt het lichaam. Enige kennis over voeding is daarom voor iedereen die gezond wil leven van belang.

5. Psyche/Bewustzijn  
Emotioneel en mentaal in balans zijn is van groot belang voor je gezondheid. Onverwerkte ervaringen uit het verleden kunnen enorm belastend zijn, net als beperkende overtuigingen en belemmerende gedragspatronen. Door je hiervan bewust te worden kunnen ze veranderd worden en daarmee kun je in korte tijd een enorme stap in je innerlijke ontwikkeling zetten. Je krijgt inzicht in eventuele onderliggende oorzaken van je klachten, komt meer in je kracht en lekkerder in je vel te zitten. Verschillende behandelvormen zijn mogelijk: inzichtgevende gesprekken, de Helende Reis en EFT.