Natuur


Natuurgeneeskundige massage

Al eeuwenlang en in vele culturen wordt massage ingezet om de gezondheid te bevorderen. Massage helpt bij het ontgiften van het lichaam, vermindert vele pijnklachten, maakt je gewrichten soepeler en je spieren meer ontspannen. Ook stimuleert het de bloedcirculatie en de stofwisseling, ontspant het zenuwstelsel en heeft het een balancerend effect op de hormoonhuishouding. Massage geeft een diepe ontspanning en is daardoor een weldaad voor het lichaam.

Natuurgeneeskundige massage 
Is een combinatie van Klassieke, Oosterse, Intuïtieve en Rebalancing massage. Het heeft een holistisch karakter en wordt wat betreft intensiteit en tijdsduur in overleg afgestemd.
Indien het door omstandigheden (bijv. een ziekte, omdat je hoogzwanger bent of net bevallen) niet mogelijk is om naar de praktijk te komen is massage aan huis ook mogelijk. Afhankelijk van de afstand worden hiervoor extra kosten berekend.

Massage tijdens je zwangerschap
Zwangerschapsmassage is een natuurgeneeskundige behandeling om je lichaam tijdens je zwangerschap te ondersteunen. Je zwangerschap is een periode waarin er veel gebeurt in je lichaam. Zo worden onder invloed van hormonen je gewrichtsbanden wat losser. Je kunt last krijgen van je nek en schouders, je rug, je bekken of je heupen. Ook kun je vocht vasthouden, spierkrampen krijgen en slecht slapen. Massage verlicht het ongemak van deze klachten. Daarnaast is ontspanning tijdens je zwangerschap ook van groot belang. Massage geeft een diepe ontspanning waardoor je prettig in je vel komt te zitten.

Kraambedmassage
Wordt aan huis gegeven in de kraamperiode. Om te ontspannen, te ont-zwangeren en weer op krachten te komen.

Babymassage
Als je kindje tussen de 6 weken en 9 maanden oud is, is het mogelijk een cursus babymassage te volgen. Of een aantal privélessen te nemen, eventueel samen met je partner. Je baby masseren is niet alleen leuk om te doen, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van je kindje. Het heeft een positieve uitwerking op diverse lichaamsfuncties en verhoogt de afweer tegen ziekten.

Massage voor kinderen
Massage biedt een kind een moment van rust en ontspanning in deze wereld waarin er zo veel prikkels zijn en er zo veel eisen aan hen gesteld worden. Kinderen zijn dol op aanraking en massage biedt hen een moment om even helemaal niets meer te hoeven doen, ze hoeven er alleen maar te zijn en ze geven zich dan steeds meer over aan een ontspanning waarmee ze vervolgens in het dagelijkse leven makkelijker verbonden blijven.

Stoelmassage
Stoelmassage is een korte (20 minuten) drukpuntmassage waarbij je op een speciale stoel zit die je lichaam, ook je hoofd en je armen, goed ondersteunt. De massage wordt door de kleding heen gegeven. Aan bod komen de rug, nek, schouders, armen, handen en het hoofd. De massage is zeer ontspannend en behulpzaam bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam.