Natuur

 
EFT (emotional freedom techniques)

EFT staat voor: Emotional Freedom Techniques. Het is een eenvoudig te leren, maar diep werkende zelfhulp methode.

Met deze methode kun je vele zaken aanpakken zoals lichamelijk ongemak, pijn, stress, verslaving, beperkende overtuigingen, onzekerheid of het niet los kunnen laten van vervelende ervaringen.  Al deze zaken geven uiteindelijk een negatieve emotie.

Iedere emotie die je hebt (zowel de positieve als de negatieve) zendt een signaal uit naar verschillende lichaamssystemen zoals je ademhaling, bloedvaten, spijsvertering en hormonale systeem. Emoties hebben veel meer effect op ons dan we ons bewust zijn.

Met EFT kun je de heftige emoties verzachten en de lading van gebeurtenissen uit het verleden weghalen. Dat ‘verleden’ kan ook een ruzie zijn die je gisteren had.

Hoe het gaat in het kort
In het kort komt het er op neer dat je, terwijl je je zoveel mogelijk verbindt met de emotie of overtuiging waar je last van hebt, op een aantal speciale punten op je lichaam klopt waardoor de lading van de emotie, overtuiging of herinnering wegebt.

Verdieping en nuancering
Door een aantal keer onder begeleiding EFT te doen leer je hoe je het precies toe moet passen en hoe je met EFT als het ware je issues ‘af kunt pellen’ om op die manier er steeds vrijer van te zijn en te worden wie je werkelijk bent.

Je welbevinden in eigen hand nemen
Als je lichamelijk of emotioneel niet lekker in je vel zit is het erg prettig om, met EFT,  zelf iets te kunnen doen om weer in balans te komen. Je hoeft je niet langer machteloos te voelen over en door datgene waar je last van hebt, je kunt je actief inzetten om een positieve verandering teweeg te brengen.