Natuur


Voeding

Je bent wat je eet 
Nog steeds wordt de waarde van gezonde voeding enorm onderschat. Terwijl iedereen het weet: je bent wat je eet! Wil je wel je voedingspatroon veranderen maar weet je niet hoe, weet je niet zeker hoe gezond je eigenlijk eet, wil je afvallen, wil je meer energie, een mooiere huid, minder last van chronische klachten? Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik gespecialiseerd in voeding en bied ik ondersteuning bij het veranderen van de manier waarop je eet.

Stap voor stap veranderen 
Je voedingsgewoonten veranderen kan lastig zijn. Je hoeft echter niet alles in één keer om te gooien. Samen kunnen we bespreken welke stappen haalbaar zijn in het loslaten van slechte voeding en het toevoegen van gezonde voeding.

Natuurgeneeskundig afvallen
Steeds meer volwassenen en kinderen hebben overgewicht. Overgewicht is een belasting voor je lichaam en maakt je kwetsbaarder voor allerlei ziekten (hart- en vaatziekte, hoge bloeddruk, suikerziekte om er maar een paar te noemen). Met de juiste begeleiding en ondersteuning is het voor iedereen haalbaar om af te vallen. Bij natuurgeneeskundig afvallen wordt ook gekeken naar de onderliggende redenen van het overgewicht.

Natuurgeneeskundige kookles 
Wil je wel gezonder eten, maar weet je niet wat of hoe je dat klaarmaakt? Maak een afspraak voor een natuurgeneeskundige kookles. Daarin leer ik je hoe je op een eenvoudige manier zeer smakelijke en gezonde maaltijden en tussendoortjes kunt maken.

"Let food be thy medicine, thy medicine shall be thy food" 
Hippocrates (ca. 460 - 377 v. Chr.), Griekse arts en vader van de (natuur)geneeskunde.

 "Geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen dient met andere middelen te worden behandeld" 
Malmonides (1135 - 1204), Joodse geleerde en arts