Natuur


Psychosociale ondersteuning

Praten geeft inzicht
Als je niet lekker in je vel zit, een moeilijke periode achter de rug hebt, het verleden niet los kunt laten of als je problemen in (familie)relaties hebt, kan het fijn zijn als er even iemand mee kijkt naar je leven. Psychosociale hulp helpt om de zaken op een rijtje te zetten, geeft inzicht in wat er op een dieper niveau speelt en nieuwe moed en vertrouwen om het leven met al z’n uitdagingen aan te gaan.

Je gedachten onderzoeken
Als mensen denken wij de hele dag door. We denken van alles over het verleden, over de toekomst en over ons leven nu. Veel van die gedachten zijn overtuigingen en aannames die, als je ze nader onderzoekt, helemaal niet waar blijken te zijn. Al die gedachten hebben een enorme invloed op ons. Ze bepalen hoe we ons voelen en ze bepalen de keuzes die we in ons leven maken. Om samen te onderzoeken wat je – soms heel onbewust - denkt over jezelf, over anderen en over je leven kan een enorme ontdekkingsreis zijn en zal je helpen om oude overtuigingen die je eigenlijk alleen maar beperken los te laten.

Wat je voelt mag er zijn
Naast het onderzoeken van wat er allemaal in je hoofd omgaat is er ook ruimte voor je gevoelens. Gevoelens die je door omstandigheden onder de mat hebt moeten schuiven of die je jezelf niet hebt durven toestaan. Door je verhaal kwijt te kunnen bij iemand die oordeelloos naar je luistert komt er ruimte voor je emoties.

Leren houden van wat er is
Het is heel menselijk om je te verzetten tegen de problemen die je ervaart, hoewel dat verzet het probleem vaak alleen maar groter maakt. Met en beetje hulp leer je je problemen op een andere manier te bekijken. Door erover te praten ontstaat er meer acceptatie en groeit je bereidheid om alles te omarmen, precies zoals het is.